Начин на приготвяне
Начин на приготвяне на основата:
Отделете 6 белтъка и ги разбийте, добавете лимоновия сок, постепенно добавете захарта.
След като са станали на сняг, добавете нишестето и разбъркайте с шпатула.
Сложете хартия за печене в тава и оформете основата във формата на гнездо. Сложете във фурната за 90 минути на 110°C. След като е готово, оставете фурната отворена, за да изстине.
Начин на приготвяне на крема:
За крема на торта Павлова се разбива сметаната, докато се добавя постепенно захар.
Спрете и добавете маскарпонето и разбийте още докато не се получи пухкав крем.
Шприцовайте крема върху основата на Павлова.
Декорирайте с малинки торта Павлова за повод, а по желание използвайте и други плодове.