Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Витаминозна супа с лапад и коприва

Витаминозна супа с лапад и коприва

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Всичко бихме дали сега за една витаминозна супа с лапад и коприва"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • коприва - 1 шепа връхчета
  • лук - 1 малка глава
  • пресен лук - 2 стръка
  • олио - 1/3 к.ч.
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • сол - на вкус
  • пресен чесън
  • магданоз
  • джоджен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 2 с.л. консерва или 1 бр. пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвяме на зеленчуците, като почистваме стеблата на лапада, обелва се лукът и морковът, обелен се рендосва на едро.

Лападът се бланшира във вряща вода, да смени цвета си и отцеден се нарязва.

Копривата заливаме с гореща вода и след минута се отцежда и нарязва.

В тенджера се загрява олио, сипва се нарязан лук, морковът и се задушват, докато омекнат.

Прибавя се лапад, коприва, разбърка се 2 минути, сипваме червен пипер, разбърква се и наливаме гореща вода около 1.300 мл.

Оставя се да заври за 10 минути, добавя се измит ориз, сол и нарязани ситно домати.

Готвим до готовност на ориза, накрая подправяме с нарязан пресен магданоз и пресен джоджен.

Сервираме с пресен чесън.

Вкусна и полезна витаминозна супа с лапад и коприва!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: