Начин на приготвяне
Започваме с приготвяме на зеленчуците, като почистваме стеблата на лапада, обелва се лукът и морковът, обелен се рендосва на едро.
Лападът се бланшира във вряща вода, да смени цвета си и отцеден се нарязва.
Копривата заливаме с гореща вода и след минута се отцежда и нарязва.
В тенджера се загрява олио, сипва се нарязан лук, морковът и се задушват, докато омекнат.
Прибавя се лапад, коприва, разбърка се 2 минути, сипваме червен пипер, разбърква се и наливаме гореща вода около 1.300 мл.
Оставя се да заври за 10 минути, добавя се измит ориз, сол и нарязани ситно домати.
Готвим до готовност на ориза, накрая подправяме с нарязан пресен магданоз и пресен джоджен.
Сервираме с пресен чесън.
Вкусна и полезна витаминозна супа с лапад и коприва!