Начин на приготвяне
Измийте добре листата на лапада и копривата за супата и им махнете дръжките. Сложете една голяма тенджера на котлона, налейте около 1.5 мл вода и включете да загрява.
Когато започне да завира водата, сложете листата от лапад и коприва, добавете ситно нарязана скилидка чесън и сложете капака. Варете ги за около 20 мин. и след това с помощта на пасатор пасирайте в тенджерата.
Добавете олиото и хималайската сол и разбъркайте. След това, за да се сгъсти още по добре супата, в купа сложете брашното и добавете 2-3 с.л. вода.
Разбъркайте, докато стане на кашичка и няма бучки, след което с непрекъснато бъркане добавете брашняната каша в тенджерата.
После, когато се сгъсти, махнете настрани от котлона. В друга купа разбийте яйцето с малко сол. Отново с непрекъснато разбъркване добавете и яйцето към врялата зелена супа, за да се пресече и стане на парцали.
Вашата крем супа от лапад и коприва е готова. По желание може да поднесете със сирене или пресни домашни крутони, които ще допълнят супичката по перфектен начин. Добър апетит и хапвайте, докато е още топла!
Вижте също как се съхранява копривата и ценни съвети как се замразява лапад.