Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от коприва»Крем супа от лапад и коприва

Крем супа от лапад и коприва

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
3023k6243
Крем супа от лапад и коприва
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Една любима зелена крем супа от лапад и коприва, събрала всички полезни съставки на зелениите. Идеално допълнение към всяка трапеза."

Необходими Продукти

  • лапад - 150 г
  • коприва - 150 г
  • чесън - 1 ск.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • хималайска сол - на вкус
  • яйца - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре листата на лапада и копривата за супата и им махнете дръжките. Сложете една голяма тенджера на котлона, налейте около 1.5 мл вода и включете да загрява.

Когато започне да завира водата, сложете листата от лапад и коприва, добавете ситно нарязана скилидка чесън и сложете капака. Варете ги за около 20 мин. и след това с помощта на пасатор пасирайте в тенджерата.

Добавете олиото и хималайската сол и разбъркайте. След това, за да се сгъсти още по добре супата, в купа сложете брашното и добавете 2-3 с.л. вода.

Разбъркайте, докато стане на кашичка и няма бучки, след което с непрекъснато бъркане добавете брашняната каша в тенджерата.

После, когато се сгъсти, махнете настрани от котлона. В друга купа разбийте яйцето с малко сол. Отново с непрекъснато разбъркване добавете и яйцето към врялата зелена супа, за да се пресече и стане на парцали.

Вашата крем супа от лапад и коприва е готова. По желание може да поднесете със сирене или пресни домашни крутони, които ще допълнят супичката по перфектен начин. Добър апетит и хапвайте, докато е още топла!

Вижте също как се съхранява копривата и ценни съвети как се замразява лапад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: