Оригинални царски сарми

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k
6k
2k
4k
6
31/01/2018
"И тогава царицата казала на царя да претака зелето и да провери дали е готово, за да му сготви от любимите сарми "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо101 496
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете продуктите без зелката и ги смесете с подправките. С получената смес завийте сармичките с зелевите листа.

Средната част на зелката я нарежете на ситно и овкусете с олио, червен пипер и подправки. Изсипете в съда, в който ще готвите сармите.

Наредете сармите върху зелето и сложете 2 чаши топла вода. Поръсете ястието малко червен пипер и похлупете съда.

Печете зелевите сарми на 200 градуса до готовност.

Овална керамична тава за ценители
Made in Bulgaria
Овална керамична тава за ценители
27.50 лв.
Виж ››

Уникална овална тава, изработена от троянска керамика - задължителен кухненски аксесоар за всеки дом :)

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар