Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Оригинални царски сарми

Оригинални царски сарми

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Оригинални царски сарми
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"И тогава царицата казала на царя да претака зелето и да провери дали е готово, за да му сготви от любимите сарми"

Необходими Продукти

  • зелеви листа - 10 - 12 бр, кисели
  • свинско месо - 600 г.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • гъби - 150 г.
  • чубрица
  • универсална подправка - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете продуктите без зелката и ги смесете с подправките. С получената смес завийте сармичките с зелевите листа.

Средната част на зелката я нарежете на ситно и овкусете с олио, червен пипер и подправки. Изсипете в съда, в който ще готвите сармите.

Наредете сармите върху зелето и сложете 2 чаши топла вода. Поръсете ястието малко червен пипер и похлупете съда.

Печете зелевите сарми на 200 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: