Начин на приготвяне
Почистваме и нарязваме на котлети шарана. Естрагонът се смесва с брашно, сол и черен пипер. Котлетите шаран се овалват в ароматната смес и се изпържват в зехтина.
По желание към котлетите може да се приготви вкусен сос. За целта лукът за соса се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина. Залива се с 2 чаши вода, прибавя се нарязаният на ситно керевиз и пащърнак, дафиновият лист и бахарът.
Оставя се на слаб огън около 20 мин. Сосът след това се прецежда, налива се виното и се добавя настърганата кора от лимон и половината от сока му, както и захарта.
Бадемите се кипват в тенджерка, след това се шокират в ледена вода и се обелват. Филират се и се слагат в ароматния бульон. Кипва се за 5 минутки.
Запичаме брашното в сух тиган и се добавя към соса, като се разбърква постоянно. Подправя се със сол и черен пипер. Рибата се подрежда в плато и отгоре се покрива с получения сос.