Тарталети със смокини

Тарталети със смокини
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Хрупкаво бутер тесто и смокини - май на това италианците му викат сладък живот"

Необходими Продукти

  • смокини - 8 - 10 бр.
  • бутертесто - 400 гр.
  • жълтъци - 1 бр.
  • конфитюр - по избор
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер тестото се разстила на масата и с помощта на купичка с диаметър около 10 см. се изрязват 6 кръга. (Останалото тесто се използва за направата на закуски с малко сирене или кашкавал.)

Покрива се плитка голяма тава с хартия за печене и се нареждат на разстояние тестените основи.

Краищата им се намазват с разбития жълтък. Нареждат се смокините на филийки и се редят ветриловидно в средата на всяка тарталета. Поръсват се с пудра захар. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на краищата.

След като се извадят още горещи се мажат с конфитюр. Ако е прекалено гъст, преди това се загрява за кратко в купичка. Поръсват се отново с пудра захар и се сервират със сладолед или сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добринка Петкова
Добринка Петкова
Прекрасни са,много обичам смокини във всякакви десерти.
01.02.2016 00:00