Начин на приготвяне
Бутер тестото се разстила на масата и с помощта на купичка с диаметър около 10 см. се изрязват 6 кръга. (Останалото тесто се използва за направата на закуски с малко сирене или кашкавал.)
Покрива се плитка голяма тава с хартия за печене и се нареждат на разстояние тестените основи.
Краищата им се намазват с разбития жълтък. Нареждат се смокините на филийки и се редят ветриловидно в средата на всяка тарталета. Поръсват се с пудра захар. Пекат се в загрята фурна на 200 градуса до зачервяване на краищата.
След като се извадят още горещи се мажат с конфитюр. Ако е прекалено гъст, преди това се загрява за кратко в купичка. Поръсват се отново с пудра захар и се сервират със сладолед или сметана.
Коментари