Плодово-еклерова торта

Плодово-еклерова торта3 / 3
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Има само 1 нещо, което е по-хубаво от комбинацията еклери, плодове и пухкав крем...Вижте тук"

Необходими Продукти

  • бишкоти - Савоярди пакета
  • прясно мляко - 1 литър
  • масло - 65 г (половин пакетче)
  • десертен крем - за бисквитена торта
  • ягоди - 100 г
  • банани - 2 бр.
  • пъпеш - 100 г
  • киви - 2 бр.
  • желатин - 1 пак.
  • сок от компот - 1 с.л.
  • еклери - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тортена форма подреждаме бишкотите на дъното и отстрани.

Сваряваме крема според указанието на пакетчето и докато е топъл прибавяме маслото да се разтопи.

Накисваме желатина в студена вода. Изсипваме част от крема върху бишкотите, отгоре редим еклери, отгоре нареждаме единия банан, пак крем.

Върху крема поставяме втори ред бишкоти и ги заливаме с останалия крем.

Подреждаме плодовете и ги глазираме с желатина разтворен на водна баня и смесен със сока от компот.

Оставяме да стегне в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Tsvetelina Tabakova
Tsvetelina Tabakova
Благодаря за прекрасната идея!
08.05.2020 11:26
Yana G.
Yana G.
Обожавам плодови торти. Страхотна рецепта и много красиво украсена. Браво!
01.02.2016 13:31