Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова Торта»Уникална еклерова торта Карпатка

Уникална еклерова торта Карпатка

Уникална еклерова торта Карпатка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 5
16/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Тази еклерова торта заслужава цялото внимание, което планираме да ѝ обърнем"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • брашно - 140 г
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 80 г.
  • сол - 1/2 чл.
  • За крема
  • прясно мляко - 150 мл + 500 мл прясно мляко
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • масло - 250 г
  • нишесте - 3 с.л.
  • ванилия
  • пудра захар за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд сложете водата, прясното мляко, солта и маслото. Включете котлона и след като сместа заври, изсипете брашното, като бъркате енергично, докато сместа се събере и се получи гладко парено тесто. Оставете тестото да се охлади.

Към охладеното тесто прибавете едно по едно яйцата, като бъркате, докато тестото поеме яйцата.

Разделете сместа на две части. Покрийте дъното на тавичка с подвижен ринг с домакинска хартия. Изсипете едната част от тестото и разстелете по цялото дъно, без да изравнявате. Изпечете в загрята фурна до златисто. По същия начин направете и втория блат.

Направете крем, като разбийте яйцата със захарта, прибавите нишестето, разбъркано в 150 мл прясно мляко. Сместа прибавете към останалото топло мляко /тенджерата е върху бавен котлон/ и бъркайте непрекъснато до получаването на пухкав крем. Добавете ванилията.

Полученият крем охладете.

Разбийте маслото до пухкав крем. Прибавяйте лъжица по лъжица към останалия охладен крем и бъркайте с миксер, докато се получи еднородна смес.

Сложете подвижния ринг в подходяща чиния, като облепите стените му с хартия за печене.

Сложете първия блат, изсипете крема, разпределете равномерно и сложете втория блат от горе.

Оставете да се стегне за около 2-3 часа.

Готовата еклерова торта поръсете с пудра захар.

Уникалната еклерова торта Карпатка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Радвам се, че Ви се е получила!Мисля, че като престои известно време и блатовете ще омекнат!
18.03.2018 22:14
Миглена Иванова
Миглена Иванова
Страхотна е!Крема ми стана перфектен!Блатовете ми останаха леко твърди!Но следващия път ще се постарая повече!
18.03.2018 19:26
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Изглежда адски сочна,а аз съм фен на сочните десерти.Благодаря за рецептата!
03.10.2016 21:31
5
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Охладена, направо е божествена! Почерпих гостите тази вечер и останаха очаровани!
02.10.2016 22:26
1
Наталия Петрова
Наталия Петрова
И аз гледах подобна пита, но не беше с парено тесто. Страхотна се е получила и най- вече ми допада,че крема е колкото тестото :)))
02.10.2016 19:31
Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Гледах клип на тази торта как се прави,определено ми допадна.
02.10.2016 18:25
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Отдавна и бях хвърлила око. Видях я в Ютуб. Малко си е играчка, но си заслужава!
02.10.2016 16:31
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесна е, видях я скоро в една от кулинарните групи, наподобява крем пита, но с парено тесто.
Не знам кога е и дойде реда, но и тя ще се прави :)
02.10.2016 16:22
1