Начин на приготвяне
В подходящ съд сложете водата, прясното мляко, солта и маслото. Включете котлона и след като сместа заври, изсипете брашното, като бъркате енергично, докато сместа се събере и се получи гладко парено тесто. Оставете тестото да се охлади.
Към охладеното тесто прибавете едно по едно яйцата, като бъркате, докато тестото поеме яйцата.
Разделете сместа на две части. Покрийте дъното на тавичка с подвижен ринг с домакинска хартия. Изсипете едната част от тестото и разстелете по цялото дъно, без да изравнявате. Изпечете в загрята фурна до златисто. По същия начин направете и втория блат.
Направете крем, като разбийте яйцата със захарта, прибавите нишестето, разбъркано в 150 мл прясно мляко. Сместа прибавете към останалото топло мляко /тенджерата е върху бавен котлон/ и бъркайте непрекъснато до получаването на пухкав крем. Добавете ванилията.
Полученият крем охладете.
Разбийте маслото до пухкав крем. Прибавяйте лъжица по лъжица към останалия охладен крем и бъркайте с миксер, докато се получи еднородна смес.
Сложете подвижния ринг в подходяща чиния, като облепите стените му с хартия за печене.
Сложете първия блат, изсипете крема, разпределете равномерно и сложете втория блат от горе.
Оставете да се стегне за около 2-3 часа.
Готовата еклерова торта поръсете с пудра захар.
Уникалната еклерова торта Карпатка е готова.
Коментари
Не знам кога е и дойде реда, но и тя ще се прави :)