Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Залцбургски Нокерлн

Залцбургски Нокерлн

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110346627
Залцбургски Нокерлн1 / 2
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • белтъци - 5 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • захар - 3 суп.лъж.
  • брашно - 1 суп.лъж.
  • сладко - 3 суп.лъж
  • пудра захар - 1 суп. лъж.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците със захарта на сняг. Жълтъците разбиваме леко с тел заедно с пудрата захар. Можем да добавим и ванилия.

Намазваме с масло формата, която е от йенско стъкло и с размерите на малка продълговата и плитка чиния за салата, и покриваме дъното със сладко.

Включваме фурната, и докато се нагрее, внимателно смесваме брашното с белтъците и жълтъците. От сместа правим купчинки върху сладкото и веднага слагаме във фурната за 15-20 минути на температура 180 градуса.

По време на печенето не отваряме фурната. Изключваме я и изваждаме сладкиша, когато тя поизстине.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
страхотно име ,трябва ми преводач :)))
01.02.2016 21:18
5
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Какво точно значи името на рецептата?
01.02.2016 15:41
1
Покажи всички подкоментари

Подобни от медията