Паприкаш по унгарски

Татьяна БаловаТатьяна Балова
Новак
110347629
Паприкаш по унгарски1 / 2
01/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • сланина - 50 г
  • лук - 2 глави
  • червен пипер - 2 - 3 суп.лъж.
  • сметана - 100 г
  • брашно - 1 суп. лъж.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо кълцаме на ситно сланината. По желание може да прибавим малко чесън за аромат и вкус. Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на хапки. Класическият унгарски паприкаш предвижда месото да е телешко. Макар, че можем да го заменим и с друго.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган леко запържваме сланината. Когато маста се стопи, изваждаме пръжките с решетеста лъжица. В тигана слагаме лука и го запържваме. После леко запържваме месото. Отново разбъркваме старателно.

Когато месото се позапържи и си пусне сока, слагаме червения пипер. Разбъркваме енергично, за да не се образуват бучици. После прибавяме малко вода или бульон. Месото не бива да се вари, затова водата трябва да е съвсем малко. Ако трябва, доливаме още малко. Захлупваме с капак и задушаваме до омекване на месото.

Вече сме почти готови. Остава да прибавим още един много важен компонент. Смесваме сметаната с брашното до образуването на равна кашичка. Посоляваме и пожелание поръсваме с черен пипер. Изливаме я при месото, внимателно разбъркваме и задушаваме още 3-5 минути. След което сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: