Начин на приготвяне
Първо кълцаме на ситно сланината. По желание може да прибавим малко чесън за аромат и вкус. Измиваме месото, подсушаваме го и го нарязваме на хапки. Класическият унгарски паприкаш предвижда месото да е телешко. Макар, че можем да го заменим и с друго.
Почистваме лука и го нарязваме на ситно. В тиган леко запържваме сланината. Когато маста се стопи, изваждаме пръжките с решетеста лъжица. В тигана слагаме лука и го запържваме. После леко запържваме месото. Отново разбъркваме старателно.
Когато месото се позапържи и си пусне сока, слагаме червения пипер. Разбъркваме енергично, за да не се образуват бучици. После прибавяме малко вода или бульон. Месото не бива да се вари, затова водата трябва да е съвсем малко. Ако трябва, доливаме още малко. Захлупваме с капак и задушаваме до омекване на месото.
Вече сме почти готови. Остава да прибавим още един много важен компонент. Смесваме сметаната с брашното до образуването на равна кашичка. Посоляваме и пожелание поръсваме с черен пипер. Изливаме я при месото, внимателно разбъркваме и задушаваме още 3-5 минути. След което сервираме.