Свинско по унгарски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско по унгарски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • печурки - 200 г
  • домати - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото и подсушено месо се нарязва на 8 парчета, които се поръсват със сол и черен пипер.

Лукът се нарязва на дребно и се задушава в загрятото олио. Добавят се обелените и нарязани на ситно домати и червеният пипер.

Залива се с виното и сосът се оставя за кратко на слаб огън.

Месото се нарежда в тава, покрива се с нарязаните на филийки гъби и се залива с приготвения сос. Запича се в предварително загрята на 220 градуса фурна, до готовност на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: