Печени шницели от картофи

Рая АндоноваРая АндоноваГотвач39835335
01/02/2016
"Имаме едно супер предложение за всички, които не си падат по пържените неща - супер вкусни шницели на фурна "
Приготвяне80 мин.
Готвене30 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 224
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се сваряват. За да изстинат по-бързо, след като се свалят от котлона, горещата вода веднага се заменя със студена и няколко минути по-късно се обелват.

Намачкват се и се смесват с 1 яйце, сиренето, магданоза и малко сол. Всичко се разбърква добре. Сместа се оставя в хладилника да стегне и когато е напълно студена, с ръце се оформят шницели.

Подреждат се в тава, застлана с хартия за печене. В купичка се разбива другото яйце.

Когато са подредени в тавата, шницелите се поръсват отгоре с брашно и се намазват с яйцето. Върху всеки шницел се капва по малко олио. Пекат се до готовност в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гергана  Георгиева
Гарнирах с млечен сос, станаха превъзходни!
1
0