Пипер с прясно мляко

редакция:
Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Пипер с прясно мляко
Снимка: Рая Андонова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Селските гозби определено са най-вкусните, просто опитайте тази - разкошна е"

Необходими Продукти

  • чушки - 8 бр. печени пиперки
  • прясно мляко - 1 литър сварено
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • червен пипер (по желание)
  • черен пипер
  • брашно - 10 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително почистените от семето и дръжките пиперки се обелват и нарязват. Чесънът се реже на ситно. В тенджера се слага олио и за кратко се запържва чесънът. Добавя се пиперът и също се запържва.

След това се налива млякото, което няма нужда да е топло, но трябва да не е горещо или студено, за предпочитане трябва да е на стайна температура. Оставя се, докато млякото заври.

Тогава се слага сол, червен пипер(по желание) и черен пипер. Оставя се да пори още около 5 минути. Междувременно това в отделна купичка се разтваря брашно в малко вода и се добавя към останалите продукти в тенджерата.

Бърка се постоянно, докато се сгъсти. Ако не е достатъчно гъсто, се добавя още разтворено във вода брашно, докато стане гъсто, колкото искате. Когато се сгъсти, се сваля от котлона.

Бележка: Ако пиперките са червени, сосът става малко по-червен и няма нужда от червен пипер.

В сезона на чушките, опитай и рецептите ни за пържени чушки, тези разядки с печени чушки или консервирай чушки за пълнене за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
БРАШНОТО НЕ Е 10 С. Л.!!! ВНИМАВАЙТЕ! МИСЛЯ, ЧЕ ТРЯБВА ДА Е ЕДНА.
17.01.2024 21:26
4