Папуцаки

МарианаМариана
Новак
4720
Папуцаки
Снимка: Мариана
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Вкусни папуцаки ще има за всички от сърце"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 4 бр.
  • кайма - 500 г
  • вода - 200 мл
  • домати - 3 бр.
  • магданоз - половин връзка
  • сол - 2 с.л.
  • чубрица - 2 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • кашкавал - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте патладжаните и отрежете дръжките им. Нарежете на половина патладжаните и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността им.

Патладжаните и издълбаните им части се оставят в подсолена вода за около 40 минути. След това се отцеждат и се подсушават. Изпържете патладжанените лодки в сгорещено олио.

Наредете лодките в тавичка и ги оставете. В сгорещена мазнина изпържете лука и морковите, след което добавете каймата, предварително смесена с много малко вода.

Прибавете към сместа издълбаната вътрешност от патладжаните, настърганите домати и продължете да задушавате. Овкусете с черен и червен пипер, сол, кимион, чубрица, махнете от котлона и добавете магданоза.

Напълнете патладжаните с тази смес. Налейте водата отстрани в тавичката и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.

Преди да извадите патладжаните от тавичката, добавете върху всеки пълнен патладжан настърган кашкавал.

Папуцаки е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариана
Мариана
Не съм пробвала с бешамел и пармезан.Някой ден и така ще го пробвам.
02.02.2016 18:31
1
Покажи всички подкоментари
Мартина Тракова
Мартина Тракова
Хубава рецепта.Гърците му слагат бешамел и пармезан.
02.02.2016 16:51
1

Подобни от медията