Начин на приготвяне
Измийте патладжаните и отрежете дръжките им. Нарежете на половина патладжаните и с помощта на лъжица издълбайте вътрешността им.
Патладжаните и издълбаните им части се оставят в подсолена вода за около 40 минути. След това се отцеждат и се подсушават. Изпържете патладжанените лодки в сгорещено олио.
Наредете лодките в тавичка и ги оставете. В сгорещена мазнина изпържете лука и морковите, след което добавете каймата, предварително смесена с много малко вода.
Прибавете към сместа издълбаната вътрешност от патладжаните, настърганите домати и продължете да задушавате. Овкусете с черен и червен пипер, сол, кимион, чубрица, махнете от котлона и добавете магданоза.
Напълнете патладжаните с тази смес. Налейте водата отстрани в тавичката и запечете в загрята на 200 градуса фурна за 40 минути.
Преди да извадите патладжаните от тавичката, добавете върху всеки пълнен патладжан настърган кашкавал.
Папуцаки е много вкусно ястие.
Коментари