Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват, срязват се на две, поставят се в солена вода за около половин час. Изцеждат се, набождат се с вилица от местната страна, поръсвате с олио, нареждат в тавичка, намазана с олио (патладжаните обичат доста олио), пекат се във фурна до омекване, за да може да се напълнят с кайма.
Изваждат се от фурната, с вилица се натискат да станат като лодка, в която ще напълним с кайма.
Приготвяне на каймата: Лукът, настърган или нарязан на ситно (по ваше желание), се задушава с олиото и каймата заедно с черния пипер, сол на вкус, прибавят се доматите пасирани, прибавя се малко вода за да омекне каймата, накрая се прибавя магданозът.
След като е готова каймата, поставя се в патладжаните. Най-отгоре е Бешамелът
За Бешамела:
Млякото се сварява, предварително разтваряме брашното с малко мляко, сипваме по малко брашното в млякото, като непрекъснато се бърка до сгъстяване, накрая се прибавят жълтъците и бучка краве масло. Поставя се върху каймата. Пече се на 200 градуса фурна до запичане на Бешамела. По желание поръсете с настърган Пармезан .