Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Шоколадови сърца за Свети Валентин

Шоколадови сърца за Свети Валентин

Шоколадови сърца за Свети Валентин
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
20
"Тези сърчица са не само много вкусни, но са и прекрасна идея за изненада на половинката"

Необходими Продукти

  • суха мая - 1 пакет
  • прясно мляко - топло 200 мл
  • захар - 5 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 700 г.
  • течен шоколад - 100 г.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошава се маята в топлото прясно мляко с 1 с.л. захар и се оставя да шупне.

Замесваме тесто с останалите продукти, като се отделя от яйцата един жълтък за намазване отгоре и оставяме да втаса на топло 30 минути.

Разделя се втасалото тесто на 20 топчета. Всяко се разточва на елипса, намазваме с течен шоколад и навиваме на руло. Двата края се събират и притискат да не изтича шоколада. Срязва се през средата и обръщаме нагоре да се оформи сърце.

Намазваме с разбит жълтък и нареждаме в тава.

Печем сърцата в загрята фурна 180 градуса за 20-25 минути.

Вкусно и красиво!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: