Начин на приготвяне
Маслото се разбърква с жълтъка, солта и захарта. Добавят се смлените бадеми и брашното.
Омесва се тесто, прави се топка и се оставя на студено за един час.
Взима се по малко от тестото, разточва се и с помощта на формичка се режат сърца. Аз разточвах между два листа хартия за печене.
Не се изважда цялото тесто от хладилника, за да не се размекне /няма набухватели/.
Пече се 10-12 мин в затоплена на 200°C фурна /180°C въртящ се въздух/.
През това време се приготвя глазурата: смесват се пудрата захар с лимоновият сок.
Когато бисквитите изстинат, се мажат с конфитюр от малини и се слепват две по две.
Половината от повърхността на сърцата се намазва с бялата глазура.
Това, което остане от глазурата, се смесва с малинов конфитюр и се намазва другата част.
В средата на любимите слепени сладки може да се сложи един обелен бадем или да се поръси с филирани бадеми.
Прекрасна идея за изненада с тези малинови сърца за Свети Валентин!
Източник: Galia Manini - Кулинарна мрежа