Начин на приготвяне
Активирате маята по обичайния начин с топло мляко, захар и брашно. Пресявате брашното, разбивате много добре яйцата със захарта до пълното ѝ разтваряне. Прибавяте останалите продукти и започвате да месите като постепенно вмъквате мазнината.
Готовото тесто оставяте да втаса покрито в топло помещение. Оформянето става като правите еднакви топчета, ако е нужно ги теглете на кантарче, за да са еднакви.
Всяко топче разточвате на намаслен плот във форма на триъгълник с обли краища, слагате по лъжичка от сладкото, а острия връх изрязвате с формичка сърце както съм показала на снимките. Навивате кифличката и сърцето остава точно отгоре, а малкото изрязано сърчице слагате в изрязаната част.
Оставяте кифличките да втасат, след което ги мажете с разбит жълтък. Поръсвате ги със захар - някои поръсих на сърцето а други в краищата, това вие ще прецените сами.
Печете ги в загрята фурна до зачервяване. Тези кифлички са един страхотен старт и изненада за един запомнящ се Свети Валентин.