Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Сладки Сърца за Свети Валентин

Сладки Сърца за Свети Валентин

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сладки Сърца за Свети Валентин1 / 3
21/05/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
8
"Изненадайте любимия човек съ сладки сърца за Свети Валентин"

Необходими Продукти

  • брашно - 350 г
  • какао - 70 г на прах
  • сол - 2 щипки
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • масло - 225 г
  • захар - 350 г
  • яйца - 2 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • за глазурата
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • лимонов сок - 2 ч.л.
  • пудра захар - 330 г
  • за украса
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта до пяна. Добавят се едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Добавя се ванилията, какаото, солта и брашното с бакпулвера и се разбърква, докато се получи гладко тесто.

Завива се в найлон и се оставя в хладилника за 1 час. Разточва се на кора с дебелина 1 сантиметър. С формичка се изрязват сърчица и се редят в тава, постлана с хартия за печене. Тавата се слага за 15 минути в хладилника.

Пекат се 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Вадят се от фурната, оставят се за 10 минути в тавата и след това се вадят на решетка, за да изстинат напълно.

Приготвя се глазура, като белтъците се разбиват с лимоновия сок. Пудрата захар се пресява и се добавя към сместа от белтъци и лимонов сок. С тази глазура се покриват изстиналите бисквити и се оставят да се стегне глазурата за няколко часа.

След като тя е напълно стегната, шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня. Слага се в пликче, на края на което се пробива дупчица и се изстисква върху глазурата.

Така може върху всяка сладка да се изпише по една буква и да се оформи признание в любов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: