Начин на приготвяне
Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се разбива със захарта до пяна. Добавят се едно по едно яйцата при непрекъснато разбиване. Добавя се ванилията, какаото, солта и брашното с бакпулвера и се разбърква, докато се получи гладко тесто.
Завива се в найлон и се оставя в хладилника за 1 час. Разточва се на кора с дебелина 1 сантиметър. С формичка се изрязват сърчица и се редят в тава, постлана с хартия за печене. Тавата се слага за 15 минути в хладилника.
Пекат се 12 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Вадят се от фурната, оставят се за 10 минути в тавата и след това се вадят на решетка, за да изстинат напълно.
Приготвя се глазура, като белтъците се разбиват с лимоновия сок. Пудрата захар се пресява и се добавя към сместа от белтъци и лимонов сок. С тази глазура се покриват изстиналите бисквити и се оставят да се стегне глазурата за няколко часа.
След като тя е напълно стегната, шоколадът се натрошава и се разтопява на водна баня. Слага се в пликче, на края на което се пробива дупчица и се изстисква върху глазурата.
Така може върху всяка сладка да се изпише по една буква и да се оформи признание в любов.