Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Разбийте белтъците със щипка сол на сняг. Жълтъците разбийте със захарта до побеляване, добавете олиото.
Постепенно добавяйте по малко от белтъчния сняг, като бъркате с шпатула. Брашното и бакпулвера добавяйте на малки порции и бъркайте леко, докато се усвои цялото количество до получаване на хомогенна смес.
Във форма за торта с диаметър 25-26 см сложете хартия за печене и я намажете с меко масло и разпределете нарязаните ябълки, поръсете със канела и излейте яйчената смес отгоре.
Изравнете и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Докато се пече сладкишът, на слаб огън разтопете маслото и захарта, добавете орехите.
Извадете сладкиша от фурната и както е горещ, с лъжица полейте навсякъде с маслената смес. Върнете сладкиша във фурната и я изключете. Оставете го 30 минути във фурната.
Извадете и оставете напълно да изстине преди да го нарежете.