Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Ябълков сладкиш със заливка

Ябълков сладкиш със заливка

EлзаEлза
Чирак
48358106
Ябълков сладкиш със заливка
Снимка: Eлза
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
65 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
105 мин.
Порции
12
"Толкова сочен и неустоим сладкиш"

Необходими Продукти

  • ябълки - 5 - 6 средно големи
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • олио - 3/4 ч.ч.
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • масло - малко, за формата
  • канела - 1 ч.л.
  • за заливка
  • масло - 75 г
  • захар - 1/4 ч.ч
  • орехи - 50 г едро нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на кубчета. Разбийте белтъците със щипка сол на сняг. Жълтъците разбийте със захарта до побеляване, добавете олиото.

Постепенно добавяйте по малко от белтъчния сняг, като бъркате с шпатула. Брашното и бакпулвера добавяйте на малки порции и бъркайте леко, докато се усвои цялото количество до получаване на хомогенна смес.

Във форма за торта с диаметър 25-26 см сложете хартия за печене и я намажете с меко масло и разпределете нарязаните ябълки, поръсете със канела и излейте яйчената смес отгоре.

Изравнете и сложете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути. Докато се пече сладкишът, на слаб огън разтопете маслото и захарта, добавете орехите.

Извадете сладкиша от фурната и както е горещ, с лъжица полейте навсякъде с маслената смес. Върнете сладкиша във фурната и я изключете. Оставете го 30 минути във фурната.

Извадете и оставете напълно да изстине преди да го нарежете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: