Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат на брашно и се объркват с разтопеното масло. Разстилат се във форма с падащо дъно с диаметър 26 см, като се издърпат по борда около 1 см.
Притискат се лъжица и формата се прибира в хладилник. В голяма купа се слагат яйцата, брашното, прясното мляко, канелата и ванилията.
Четири броя от ябълките се обелват, изчистват от семенника и нарязват на парчета. Добавят се към сместа и всичко се пасира. Изважда се формата и сместа се изсипва върху бисквитения блат.
Останалите две ябълки се обелват и изчистват от семенника. Нарязват се на тънки полумесеци и се нареждат върху сместа. Започва се с външен кръг, като ябълките леко се застъпват.
Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 1 ч.ч. или до суха клечка. Топлият ябълков сладкиш се намазва внимателно с мармалада. Освобождава се от ринга, когато е напълно изстинал.
Коментари