Начин на приготвяне
Пресейте брашното(можете да ползвате и обикновено брашно, но тогава ще ви трябва 1/2 бакпулвер) в голяма купа. Меда го залейте с топлата вода, за да се разтопи хубаво.
Към брашното добавете пудрата захар, олиото и получената медена вода и разбъркайте добре. Получената смес разделете на 2 равни части.
Към втората част прибавете какаото и канелата и отново разбъркайте добре. Тъй като какаото и канелата ще сгъстят доста сместа, прибавете 1-2 с.л. вода или колкото ви е нужно, за да стане сместа малко по-рядка.
С помощта на голяма лъжица започнете да изсипвате получените смеси в намазана с олио тава. Редувайте ги. Една лъжица от бялата смес, една от кафявата, като ги пускайте от високо и в центъра на всяка предишна.
Когато сместа свърши, по желание можете да вземете едно дървено шишче и с него да оформите шарки, като плъзгате острата част на шишчето по повърхността на кекса.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса, като периодично се проверява с клечка за зъби.