Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Палачинкова пица

Палачинкова пица

МарианаМариана
Новак
4720
Палачинкова пица
Снимка: Мариана
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • палачинки - 6 бр. (за предпочитане домашни)
  • сирене - 150 г
  • кашкавал - 150 г
  • яйца - 1 бр.
  • бекон - 100 г
  • лютеница - 8 - 10 с.л.
  • чубрица
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бекона на тънки филийки (можете да използвате и готов нарязан). След това настъргваме сиренето и кашкавала на ренде и ги слагаме в отделни съдове (за да не се смесят).

В подходящ съд, който предварително сме намазали, започваме да редим палачинките. Слагаме първата палачинка, като отгоре я намазваме с 2 с.л лютеница и подреждаме част от бекона.

Захлупваме отгоре със следващата палачинка, като и нея намазваме с лютеница, и поръсваме с част от сиренето и така ги редуваме до край.

За последната палачинка сме заделили част от сиренето и кашкавала. За горната част на палачинката разбиваме яйцето и добавяме към него останалото сирене и кашкавал и ги омесваме.

С получената смес мажем повърхността на палачинките и овкусяваме по желание с чубрица и червен пипер. Слагаме палачинките във фурната за около 10 минути на 180-200 С (докато се зачервят отгоре).

След готовност оставяме пицата да изстине за 2-3мин. и след това с помощта на нож за пица (или обикновен нож) я нарязваме на 6 порции. Сервираме я, докато е още топла. Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мариана
Мариана
Да и много бързо става.
03.02.2016 13:21
1