Начин на приготвяне
Първо подгответе перата от зеления лук. Понеже е сезона на праз лук аз използвах пера от него, като ги нарязах на по-тънки ленти и ги сложих във вряща подсолена вода за 5 секунди.
Това бланширане прави перата по-лесни за връзване.
След това пригответе сместа за палачинките. Почти всеки знае как се приготвят палачинки, но за начинаещите ще кажа моя начин.
Сложете яйцето в купа и го разбийте, прибавете млякото и щипка сол, разбийте сместа, прибавете пресятото брашно, като същевремено разбърквате, докато се получи еднородна смес без бучки с гъстотата на боза.
Загрейте на котлона тиган с незалепващо дъно, намажете с няколко капки олио. С черпак излейте от палачинковата смес, като с въртеливо движение разклащате тигана, така че сместа да се разстлее равномерно. Палачинката се пече от двете страни.
Веднага започваме и плънката.
Пилешките гърди ги режем на ивици, гъбите на филийки и ги пържим в тиган. Като се запържи пилешкото се добавя топеното сирене, може да се добави и малко вода, ако е необходимо, за да не залепне. Когато сиренето се разтопи слагаме подправките.
Хубаво е да сложите плънката още докато е на тигана, взимата една лъжица от плънката и я сипвате в средата на палачинката. Захващате я от всички краища, събира се като торбичка и се завързва със стрък зелен лук.
За плънка на солените палачинки може да използвате любимата руска салата, също ще е много вкусно.
Палачинковата бохча е готова.