Палачинкова бохча

Палачинкова бохча
Снимка: Руми Кускусчиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Знаете какво казват за парфюмите, същото важи и за вкусотиите - те идват в малки елегантни опаковки"

Необходими Продукти

  • За палачинките
  • яйцa - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • пилешки гърди - 200 г
  • гъби - 150 г
  • топено сирене - 100 г
  • черен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • зелен лук - за връзване на вързобчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо подгответе перата от зеления лук. Понеже е сезона на праз лук аз използвах пера от него, като ги нарязах на по-тънки ленти и ги сложих във вряща подсолена вода за 5 секунди.

Това бланширане прави перата по-лесни за връзване.

След това пригответе сместа за палачинките. Почти всеки знае как се приготвят палачинки, но за начинаещите ще кажа моя начин.

Сложете яйцето в купа и го разбийте, прибавете млякото и щипка сол, разбийте сместа, прибавете пресятото брашно, като същевремено разбърквате, докато се получи еднородна смес без бучки с гъстотата на боза.

Загрейте на котлона тиган с незалепващо дъно, намажете с няколко капки олио. С черпак излейте от палачинковата смес, като с въртеливо движение разклащате тигана, така че сместа да се разстлее равномерно. Палачинката се пече от двете страни.

Веднага започваме и плънката.

Пилешките гърди ги режем на ивици, гъбите на филийки и ги пържим в тиган. Като се запържи пилешкото се добавя топеното сирене, може да се добави и малко вода, ако е необходимо, за да не залепне. Когато сиренето се разтопи слагаме подправките.

Хубаво е да сложите плънката още докато е на тигана, взимата една лъжица от плънката и я сипвате в средата на палачинката. Захващате я от всички краища, събира се като торбичка и се завързва със стрък зелен лук.

За плънка на солените палачинки може да използвате любимата руска салата, също ще е много вкусно.

Палачинковата бохча е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: