Печено пиле с топено сирене чедър

МарианаМариана
Новак
4
6
20
3
03/02/2016
"Всяко печено пиле заслужава 1000 лайка, но това великолепно пиле с чедър може да събере поне 5000 "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 173
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пиле - 1 бр. (около 1.5кг)
  • гъби - 200 г
  • картофи - 4 - 5 бр.(средно големи)
  • топено сирене - 50 - 100 г (по възможност с вкус на чедър)
  • универсална подправка - пикантина за пиле
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилето. Смесете хубаво подправките с 1 с.л. олио и топеното сирене. След това намажете с тази смес пилето – както отвътре, така и отвън. Натрийте го много добре.

Разрежете лимона на 2 части, които се пъхат вътре в пилето. Нарежете картофите и гъбите и ги сложете в предварително намазнена тава. След това ги покрийте с вода и отгоре сложете пилето.

Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна 35-40 минути. Извадете пилето и го обърнете, за да може да се изпече и от долната страна. Полейте го с 2 с.л. олио.

Върнете го във фурната и печете още 20-тина минути. При сервиране може да поднесете и лимона от вътрешността на пилето. Гарнирайте със свежа салата. Бон апети!

Керамична тава с отвор за добре изпечено пиле-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Керамична тава с отвор за добре изпечено пиле
25.99 лв.
20.01 лв.
Виж ››

И на бутилка става, но ако наистина искате да опитате вкусно и сочно пиле, пригответе го в тази керамична тава за пиле с отвор за течност.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
03.02.2016 13:33
Обожавам вкуса на сирене чедър и ми допадна тази идея,само мога да си представя какъв страхотен аромат се носи докато се пече това пиле :)
0
0