Начин на приготвяне
Измийте пилето. Смесете хубаво подправките с 1 с.л. олио и топеното сирене. След това намажете с тази смес пилето – както отвътре, така и отвън. Натрийте го много добре.
Разрежете лимона на 2 части, които се пъхат вътре в пилето. Нарежете картофите и гъбите и ги сложете в предварително намазнена тава. След това ги покрийте с вода и отгоре сложете пилето.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна 35-40 минути. Извадете пилето и го обърнете, за да може да се изпече и от долната страна. Полейте го с 2 с.л. олио.
Върнете го във фурната и печете още 20-тина минути. При сервиране може да поднесете и лимона от вътрешността на пилето. Гарнирайте със свежа салата. Бон апети!
Коментари