Gotvach.bg»Рецепти»Бебешки Храни»Каши»Каша от телешко фрикасе

Каша от телешко фрикасе

Мариела ХристоваМариела Христова
Помощник Готвач
2289212052k1
Каша от телешко фрикасе
Снимка: Мариела Христова
1 / 2
03/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко месо - 100 г шол
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • прясно мляко - 100 мл
  • масло - 30 г краве
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и го сваряваме, след което го изваждаме от бульона.

Отделно задушаваме ситно нарязания лук и нарязания на дребно морков с маслото и малко вода.

След това ги добавяме към бульона и варим, докато омекнат.

Смесваме брашното с прясното мляко и ги прибавяме към лука и морковите, като бъркаме докато се сгъсти.

Накрая връщаме месото и след 5 минути сваляме от котлона. Пасира се до получаване на каша.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
За четири порции месото е малко.Слага се 50-60 гр само месо в порция. :)
05.02.2016 14:42