Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Маринати»Марината за пилешки пържоли

Марината за пилешки пържоли

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Марината за пилешки пържоли2 / 2
12/05/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Общо
5 мин.
Порции
4
"Знаете ли как се получават най-крехките и сочни пилешки пържоли? Вижте тук тази прекрасна марината, която ще превърне пилешкото филе в деликатес"

Необходими Продукти

  • сок - 2 ч.ч. от ананас
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за маринатата се смесват добре. С нея се овалват и заливат пилешките пържоли, като е най-добре това да стане в дълбок съд. След това го покрийте с фолио и го сложете за 4 часа в хладилник.

Маринованите пилешки пържоли се отцеждат леко и се изпичат на грил или скара, предварително намазнени или натъркани с лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
516
411
33
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

dimitar
dimitar
tazi marina e za 1 kg meso nali ?
08.03.2016 16:55
никнай
никнай
"Иноваторката", това е марината за дивеч а не за пилешки пържоли .....
28.02.2016 21:18
2
Потребител#164168
Потребител#164168
Прекрасни станаха - само, че не сложих цитосов плод.
28.12.2015 16:14
ани
ани
Супер!
26.04.2014 19:15
2
1
Пепа
Пепа
В зависимост от наличното в хладилника, често заменям ананаса със сок от портокал, а виното - с няколко лъжици водка. Става много добре
19.08.2013 05:07
5
4
пепа
пепа
това е мн. добра комбинация и аз често ги приготвям :))
12.02.2012 12:35
2
2
радка костадинова
радка костадинова
стана ми много любопитно какъв ще е вкусът с мед ,ананас и горчица и затова може би ще опитам само да не ги ям сама




12.02.2012 09:57
3
1