Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли от бут в марината

Пилешки пържоли от бут в марината

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Пилешки пържоли от бут в марината
Снимка: Evgenia
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Може към края на печенето да сложим върху всяка пържола лист ементал кашкавал, а от останалия сос при печенето да направим Грейви сос."

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр., бут
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • сос уорчестър - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • бял пипер
  • червен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • ементал - на листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, приготвяме маринатата за пилешко, като смесваме горчицата, соевия сос, соса Уорчестър, белия пипер, червения пипер, меда и зехтина и разбъркваме до хомогенна смес.

След което измиваме, почистените предварително от кожата пържоли и ги поставяме в подходяща посуда с капак.

Със силиконова четка намазваме от двете страни пилешките пържоли и ги оставяме да се мариноват, покрити с капак поне за два часа на хладно.

Печем маринованите пъжоли в йенски съд с капак, (чието дъно сме покрили с хартия за печене) във фурната на 170 °C до златист загар. Всяка фурна пече различно и изисква различна продължителност на печене.

Поднасяме готовите пържоли топли с подходяща гарнитура!

По желание може към края на печенето да сложим върху всяка пържола от бут в марината лист ементал (кашкавал), а от останалия сос при печенето да направим Грейви сос.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: