Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли в марината с ориз и зелен боб

Пилешки пържоли в марината с ориз и зелен боб

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Пилешки пържоли в марината с ориз и зелен боб
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Първо мариновате, после печете и накрая ни викате да опитаме как са ви се получили тези пилешки пържолки"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр. големи
  • мариновани краставички - сок от 1 буркан
  • сол - 2 щипки
  • масло - 3 с.л
  • ориз - ½ ч.ч
  • пилешки бульон - 2 ч.ч. от варено пиле
  • черен пипер - 2 щипки
  • лук - 1/3 глава кромид
  • зехтин - 2 с.л
  • зелен боб - 100 г
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържолки ги слагаме в тава, намазана с 2 с.л масло. Пържолките ги поръсваме с черен пипер от двете страни. Отгоре изливаме сока от 1 буркан с мариновани краставички, без да махаме лука и чесъна /ако има такъв/. Печем ги на 200°C до готовност. Поемат си вкусовете от сока на краставичките.

Почистваме лука и го нарязваме на ситно а ориза го измиваме добре с вода.

В тенджерка с 2 с.л. зехтин слагаме нарязан на ситно лук и задушаваме, прибавяме ориза и разбъркваме, докато стане прозрачен.

В тенджерката слагаме бульона от варено пиле, който предварително сме прецедили и отделили. Подправяме със сол и черен пипер. Варим ориза, докато си поеме течността на тих огън.

В тенджерка слагаме вода и добавяме зеления боб. Сваряваме до готовност. Вадим го от водата и подправяме със сол, черен пипер, сок от лимон и масло. Объркваме добре.

В чиния слагаме ориза, върху него пържолите. Добавяме и зеления боб.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: