Начин на приготвяне
Пилешките пържолки ги слагаме в тава, намазана с 2 с.л масло. Пържолките ги поръсваме с черен пипер от двете страни. Отгоре изливаме сока от 1 буркан с мариновани краставички, без да махаме лука и чесъна /ако има такъв/. Печем ги на 200°C до готовност. Поемат си вкусовете от сока на краставичките.
Почистваме лука и го нарязваме на ситно а ориза го измиваме добре с вода.
В тенджерка с 2 с.л. зехтин слагаме нарязан на ситно лук и задушаваме, прибавяме ориза и разбъркваме, докато стане прозрачен.
В тенджерката слагаме бульона от варено пиле, който предварително сме прецедили и отделили. Подправяме със сол и черен пипер. Варим ориза, докато си поеме течността на тих огън.
В тенджерка слагаме вода и добавяме зеления боб. Сваряваме до готовност. Вадим го от водата и подправяме със сол, черен пипер, сок от лимон и масло. Объркваме добре.
В чиния слагаме ориза, върху него пържолите. Добавяме и зеления боб.
Да ви е сладко!