Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Карпачо»Телешко карпачо с тиквички

Телешко карпачо с тиквички

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Телешко карпачо с тиквички1 / 2
23/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешко филе - 300 г много прясно и изчистено
  • тиквички - 4 бр. малки
  • кашкавал - 120 г
  • маруля - 1 бр.
  • За соса
  • зехтин - 8 с.л
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме добре почистеното от жили и мазнини телешко филе на много тънко, трябва да е почти прозрачно и го начукваме добре.

Натъркваме го с половината от предварително приготвения сос и го оставяме го да престои в хладилника и да се маринова за 30 минути.

Измиваме и нарязваме на тънки кръгчета тиквичките, слагаме ги в чиния и заливаме с половината от дресинга. Слагаме ги в хладилника за 20 минути.

Измиваме и нарязваме на едри парчета марулята.

В платото за сервиране първо слагаме марулята, после тиквичките и филето. Отгоре рендосваме кашкавала. Сервираме много студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Krasi Vangelov
Krasi Vangelov
Всичко добре,ама този кашкавал май не му е там мястото..
18.05.2017 20:06