Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Чушки в желатин

Чушки в желатин

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Чушки в желатин2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пушено сирене - 300 г
  • чушки - 3 бр. печени и обелени
  • желатин - 1 пакетче
  • чесън - 2 скилидки
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - 3 стръка
  • олио - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на едро чушките. Счукваме почистения чесън и го запържваме в олио, прибавяме чушките, посоляваме и поръсваме с нарязан магданоз и черен пипер.

Разтваряме желатина според указанията и разпределяме равномерно част от него по дъното и стените на правоъгълна форма.

Изчакваме да се втвърди и напълваме с пластове, чушки и филийки от пушеното сирене. Отгоре нареждаме тънки парчета кашкавал, притискаме и заливаме с останалия желатин.

Поставяме в хладилника да стегне. Преди сервиране обръщаме върху плоска чиния и нарязваме на филийки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: