Варен боб със запръжка

04/02/2016
"Ако ще е боб, да е пържен, знаете поговорката!"
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо38 840
  • Преглеждания за месеца618
  • Преглеждания за седмицата116
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества
Боб Чорба

Начин на приготвяне

Измийте боба и го сложете в тенджера под налягане. Налейте вода до указаното на тенджерата място. Нарежете едната главичка лук и добавете към боба.

Добавете 1/2 ч.ч. олио, сложете капака на тенджерата и варете около 30-35 мин. от момента на завиране. Преместете тенджерата от котлона и оставете малко да се охлади и да изпусне парата. В тиган сложете останалата мазнина.

Добавете нарязаните зеленчуци и задушете, докато омекнат. Прибавете червеният пипер и доматения сок и един черпак от фасула. Върнете тенджерата обратно на котлона.

Добавете зеленчуковия бульон и овкусете със сол. Изсипете запържената смес към фасула и разбъркайте. Прибавете магданоза и джоджена и варете още пет минути.

Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за зеленчуци с 2 нива
12.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на любимите пюрета става със затворени очи с металния пасатор за зеленчуци. Той има 2 нива и удобна дръжка, която позволява да боравите лесно с него. В едната си ръка добрата домакиня винаги държи пасатор, а вашият там ли е?

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Радомира Михайлова
Супер се получи, аз обаче си почестех боба от люспите със сода и тага го готвих!:D
1
1