Начин на приготвяне
Аз имах домашна консерва боб и ползвам течността от него.
Течността я пресипвам в купата на пасатора или може да ползвате и буркан или в друг подходящ съд за разбиване.
После добавям дижонска горчица, мляния черен пипер и лимоновия сок.
Включвам пасатора на високи обороти, като го държа ниско долу.
Постепенно започвам да вдигам пасатора нагоре, без да бързам, и на тънка струйка се налива олио до хубавото сгъстяване.
След като се уверя, че течността е достатъчно гъста, разбърквам добре, за да получите изцяло хомогенна смес и да не остане неразбито олио.
Покривам съда с нещо, съхранявам в хладилник и се наслаждавам на вкусна домашна майонеза от боб.
Майонезата от водата на варен боб е готова.