Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото със свинско и зеленчуци в сос

Ризото със свинско и зеленчуци в сос

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117613961
Ризото със свинско и зеленчуци в сос
Снимка: Русиана Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чудите се какво да хапвате днес? Предлагаме ви това лесно и вкусно ризото с крехко месеце по автентична италианска рецепта."

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • масло - 30 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • свинско месо - 500 г.
  • соев сос - 2 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • печурки - 200 г.
  • моркови - 50 г. на кубчета
  • царевица - 50 г.
  • грах - 50 г.
  • маслинки - 3 - 4
  • копър - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • горчица - с мед, 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва в маслото. Разбърква се и се добавя нарязаното на жулиени свинско месо. Поразбърква се, за да се запържи и се овкусява със соев сос и черен пипер.

След това се добавят нарязаните гъби и зеленчуците. Накрая се прибавя оризът, скилидката чесън, маслинките и се доливат 3 ч.ч вода.

Оставя се да се задушава на слаб огън, като се разбърква периодично.

След като се свари оризът, ястието се оставя да поизстине малко и се добавят сметаната, горчицата и скълцаният пресен копър.

Разбърква се и се сервира топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: