Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки бутчета в сметанов сос

Пилешки бутчета в сметанов сос

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Пилешки бутчета в сметанов сос
Снимка: Сия Рибагина
3 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Пилешки бутчета в нежен сметанов сос запечени на фурна и поръсени с малко пармезан. Вкусотия до шия!"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - долни, 1 кг
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • масло - 30 г
  • зехтин - 30 мл
  • червен пипер - пушен, 2 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
  • магданоз - няколко стръка
  • пармезан - 50 г
  • За соса
  • готварска сметана - 300 мл
  • пилешки бульон - 300 мл
  • чесън - 1 скилидка
  • лимон - сока от половината
  • мащерка - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се измиват и подсушават, слагат се в купа и се подправят със сол, черен пипер, вегета и червен пушен пипер.

Натриват се хубаво подправките в тях.

На котлона в тиган се слага маслото и зехтина и се загрява на силна температура.

Слагат се бутчетата и се пържат до златисто от всички страни. Изваждат се върху хартия да се отцедят.

Мазнината от тигана се маха, без да се мие, и се слага нова - около 2 с.л.

Чесънът се нарязва на ситно и се слага в мазнината, запържва се само за няколко секунди, колкото да пусне аромат и да не загори, след което се сипва бульона и сметаната, разбърква се, добавя се сока на лимона и се маха от котлона.

В тавичка се подреждат бутчетата и се заливат със сметановия сос.

Слага се пармезан и мащерка и се оставя във фурната на 180 градуса за 30 мин.

Пармезанът в моя случай е от сухия в пакетчетата, понеже друг не намерих, за по добър вкус и ако е по възможностите ви, използвайте качествен такъв.

Накрая по желание се поръсва с магданоз и суха люта чушка.

Пилешките бутчета в сметанов сос са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

никнай
никнай
Вкусно, браво ....
Препоръчвам бульона и сметаната да се кипнат в тигана, да се прибави пармезан и когато сместа почне да се сгъстява да се върнат бутчетата обратно. Всичко се оставя да покъкти на тих огън около 10 минути.
05.02.2016 23:16
1
1
Покажи всички подкоментари
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Много вкусно! И аз правя подобно, но слагам пушено сирене, пак става хубаво.
05.02.2016 14:15
1
2
Покажи всички подкоментари