Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с какаов крем

Бисквитена торта с какаов крем

Бисквитена торта с какаов крем
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Макар че сме фенове на големите шоколадови торти, и тази тук доста си я бива Все пак Бисквитената торта си е любима класика!"

Необходими Продукти

  • бисквити - обикновени 2 пакета (по 200 г)
  • прясно мляко - 500 мл
  • крем - за торти какаов, 1 пакет (60 г)
  • брашно - 1 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • жълтъци - 2 бр.
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • орехи - за поръсване
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото, прибавите разбитите жълтъци и брашното.

Разтворете крема в 1 ч.ч. вода и го прибавете към млякото. Бъркайте непрекъснато до готовност /кремът не трябва да е много сгъстен/.

Към готовия крем прибавете 2-3 супени лъжици масло.

Наредете един ред бисквити, като предварително ги потопите в хладко мляко. Покрийте ги с крем.

По същия направете и с останалите бисквити.

Поръсете със смлени орехи и кокосови стърготини.

Оставете бисквитената торта на хладно, за да се стегне.

Бисквитената торта с какаов крем е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
И аз предпочитам да правя бисквитената торта с домашен крем,вместо с купено нишесте,по вкусно е
05.02.2016 11:04