Тарт татен с ябълки

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
180
30
1
04/02/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10-12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 335
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто. Завиваме го във фолио и оставяме в хладилник за 20 мин. В кръгла форма разточваме тестото с 2 см ръб и връщаме в хладилника.

Приготвяме си купа със студена вода и лимонов сок за ябълките. Обелваме и нарязваме на полумесеци ябълките, като ги поставяме в купата да не почерняват.

В дълбок тиган разтапяме маслото и добавяме ябълките, захарта и канелата. Като поомекнат ги подреждаме във формата и ги заливаме със соса, който са отпуснали.

Печем на 170/180 градуса за около 40 мин.

Гарнираме със сметана по желание.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар