Двуцветни сладки

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Двуцветни сладки4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
68 мин.
Порции
6
"Най-красивите и сладки цветя, които сме виждали"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • бадемово брашно - 50 г фино
  • пудра захар - 200 г
  • жълтъци - 4 бр.
  • портокалова кора - от 1/2 портокал
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • масло - 1 голямо пакетче (250 г)
  • какао - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно с пудрата захар, ванилията и канелата. Прибавете бадемовото брашно и добре разбитите жълтъци. Прибавете и настъргана портокалова кора.

Ако ви допада друг аромат, спокойно може да добавите есенция, лимонова кора, ром или нещо друго. Нарежете маслото на малки парченца и постепенно го давете.

При разбъркването започват да се получават маслени трохи. Щом замесите добре тестото, маслото вече ще се е разтопило от топлината. Резултатът е меко, плътно и много ароматно тесто.

Увийте го във фолио и го оставете да престои около 2 часа в хладилник. Не е проблем да го оставите и за цялата нощ. Разделете тестото на две части и в едната добавете какаото.

Замесете отново, за да може да се оцвети равномерно. Разточете и двата вида тесто на две отделни кори, които трябва да са много тънки. С помощта на по-голяма формичка изрежете сладки и от двете кори.

След това вземете по-малка формичка и с нея изрежете други фигурки от вече изрязаните от двете теста сладки. Разменете вътрешната част на сладките и внимателно поставете отворите, за да може да се получат желаните двуцветни сладки.

Наредете ги в тава, постлана с хартия за печене. Печете сладките в загрята на 200 градуса фурна за 7-8 минути. Внимавайте да не ги препечете или краищата им да потъмнеят, защото вкусът ще се промени.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Като от едно време,много са вкусни...
17.02.2016 15:23