Шоколадова торта в сърце

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Шоколадова торта в сърце1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12-14 парчета
"Според нас всички шоколадови торти трябва да са били приготвени от сърце, иначе просто няма начин да се получават толкова вкусни"

Необходими Продукти

  • масло - 280 г меко
  • захар - 120 г пудра
  • ванилия - 2 пакетчета
  • яйца - 12 броя
  • брашно - 360 г
  • шоколад - 260 натурален
  • захар - 200 г, за белтъците
  • сметана - 500 мл сладкарска, за крема
  • захар - 100 г пудра
  • ликьор - 2 с.л. по избор
  • кокос - 2 с.л. кокосови стърготини
  • шоколад - 100 г млечен за украсата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите са за 2 блата, които в последствие се разполовяват и се получават общо 4 блата. За да приготвите едната доза, разбийте половината от маслото, пудрата захар и 1 ванилията. Постепенно при непрекъснато биене добавете 6 жълтъка един по един и брашното на дози.

Разтопете половината шоколад (130 г) на водна баня и прибавете внимателно към сместа. Разбийте 6 белтъка със 100 г захар и щипка сол на пухкав сняг и внимателно ги объркайте към останалата смес. Така приготвеният блат се изсипва в кръгла 24-сантиметрова тавичка, застлана с хартия за печене и леко намазнена.

Пече се в предварително загряна на 180 градуса фурна, а готовността се проверява с клечка. След като изпеченият блат изстине се разполовява, за да се получат 2 блата. Цялата процедура се повтаря и с останалите продукти, изпича се още един такъв блат, който се разполовява и се получават общо 4 части, които се слепват с бял крем. Преди това се изрязват с помощта на шаблон във формата на сърце.

За да приготвите крема разбийте сметаната до пухкавост заедно с пудрата захар, добавете ликьора и кокосовите стърготини, като внимателно разбърквате. Започнете да редите тортата. Първо поставете 1 блат в голяма чиния, поръсите го с малко ликьор и намажете с част от сметановия крем.

Сложете втори блат, пак поръсете с ликьор и пак крем. Така до изчерпване на крема и блатовете, като най-отгоре намажете с крем и поръсете с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кристияна манолова
кристияна манолова
Е торта та изглежда добре но дали на вкус ще добре
31.12.2013 12:53
Marina
Marina
Изглежда чудесно.
24.06.2011 11:05
1