Начин на приготвяне
С миксер се разбиват яйцата със захарта. Добавя се олио, портокалов сок и течна ванилия.
Накрая сипваме кокосово брашно, брашно от спелта и бакпулвера. Разбърква се кексова смес, но е по-рядко.
Излива се върху хартия за печене в тава с размер 30 на 25 см.
Печем блат за тортата в загрята фурна 180°C около 8-10 минути до суха клечка и се изважда от фурната. Обръща се и хартията се сваля.
С къдрав нож се нарязва на 6 бр. ленти по 5 см.
В купа се смесва течна сметана, пудра захар, маскарпоне, крема сирене и една ванилия. С миксера се разбива на пухкав сметанов крем.
Три от лентите се намазват с 1 с.л. крем, отгоре се поръсват парчета сушени боровинки и се навиват на ролки.
В голяма чиния се нареждат едно до друго виж снимката. Другите две ленти, намазвани с крем, се увиват край трите рула, да се получи сърце.
Ролките малко се начупиха, но това е защото няма глутен. В оригиналната рецепта е с бяло брашно, аз само взех идеята за оформяне на сърцето.
Получават се празнини, от последната лента се нарязват малки квадрати, намазват се с млечния крем, прегъва се на две и отново се намазват от всички страни.
Запълваме, като пъхваме парченцата в празнините. Измазва се от всички страни с крема. Разтопява се черен шоколад с масло. С дървено шишче се очертава второ сърце на 2 см от ръбчето на тортата.
Пълним фунийка от хартия за печене с разтопения шоколад, отрязва се връхчето и се очертава вътрешното сърце на решетка. Декорира се диетичната торта с червени боровинки, а със смлени бисквити се посипват страните.
Оставя се в хладилника да стегне.
Надявам се да зарадвам семейството си с тази здравословна и вкусна сметанова торта!
Гответе с любов за любимите хора!
С чаша розе ще е страхотна тази здравословна торта Сърце :)))
Коментари