Начин на приготвяне
Върху голям лист хартия за печене разстелете първо единия лист бутертесто. Отгоре наредете прошуто крудо.
Покрийте с другия лист бутертесто. С остър нож нарежете ленти с ширина 1 см.
Застелете голяма тава с лист хартия за печене. Усучете лентите на спирали и ги подредете в тавата за печене.
За да ви е по-лесно, направете първо едната половина на сърцето.
Така ще се ръководите по-добре при подреждането на другата половина.
Намажете оформената вече приготвената солена торта с прясно мляко.
Изпечете бутер тортата на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор за 5 мин, след което намалете на 180°C и довършете печенето до приятен загар.
Да ви е сладко валентинско с тази солена бутер торта Сърце!
Забележка: От останалите бутер спирали изпечете усукани соленки!