Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния от амарант и киноа с майонеза от орехи

Яхния от амарант и киноа с майонеза от орехи

Яхния от амарант и киноа с майонеза от орехи2 / 2
05/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • киноа - 100 г
  • амарант - 150 г
  • тиквички - 1 бр.
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • сол
  • зехтин
  • за майонезата
  • орехи - 1 ч.ч.
  • лимони - 1/2 бр.
  • магданоз
  • мента
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснатите амарант и киноа се сваряват, отцеждат се от водата и се овкусяват. Нарязва се една малка тиквичка на лентички.

В незалепващ тиган с малко зехтин се запича тиквичката след което се добавят и амарантът и киноата. Така готовата яхния се гарнира с малко ядкова майонеза от орехи.

Майонезата се приготвя по следния начин: предварително накиснатите орехи се изплакват и отцеждат от водата. Пасират се в блендер с половин лимон, малко зехтин сол, магданоз, мента и малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: