Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Спаначена яхния с булгур и амарант

Спаначена яхния с булгур и амарант

РосицаРосица
Помощник Готвач
1195401634292
Спаначена яхния с булгур и амарант
Снимка: Росица
1 / 4
24/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Супер ароматна яхния за вегани, вегетарианци и всички, които държат на здравословната и вкусна храна"

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г пресен
  • булгур - 1/2 ч.ч.
  • амарант - 1 ч.ч.
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • червен пипер
  • джинджифил - 1/2 ч.л
  • лук - 1/2 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се нарязва на ситно. Булгурът и амарантът се измиват със студена вода. Лукът се нарязва на ситно, а джинджифилът се настъргва.

В дълбока тенджера се задушават лукът, прибавят се джиндифилът и спанакът. Когато спанакът намали обема си се добавят булгурът, амарантът и около 3 чаши вода.

Малко преди да се свари булгура се добавят и останалите подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: