Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Яхния»Яхния с нахут, леща и киноа

Яхния с нахут, леща и киноа

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7384k1k3k10
Яхния с нахут, леща и киноа
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
13/01/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Страхотна постна яхния, която обещаваме често да приготвяме за радост на близките си"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г
  • домати - 250 г от консерва
  • нахут - 400 г от консерва
  • леща - 1/2 ч.ч.
  • киноа - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чили - 1 ч.л. на прах
  • кориандър - 1/2 к.л. на прах
  • кимион - 1 к.л.
  • канела - 1/2 к.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 - 2 к.л.
  • джинджифил - на прах
  • черен пипер - млян
  • ябълков оцет - 1 ч.л.
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се накисва през нощта.

Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Спанакът се измива и се нарязва на малки парченца.

В сгорещено олио се запържва лукът заедно с чилито няколко минути, докато започне да става прозрачен. Тогава се добавят кориандърът, кимионът и канелата. Разбърква се добре и се запържва още около минута.

Добавят се спанакът и доматите и се разбърква. Измива се накиснатата леща, отцежда се и се прибавя в тенджерата. Измива се киноа и се прибавя и тя.

Наливат се 2 ч.ч. вода, прибавя се оцетът, останалите подправки и се оставя да ври на слаб огън около половин час или докато се свари всичко.

Когато лещата е наполовина сварена, се добавя отцеденият нахут. Оставя се да се довари до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: