Начин на приготвяне
Лещата се накисва през нощта.
Лукът и чесънът се нарязват на ситно. Спанакът се измива и се нарязва на малки парченца.
В сгорещено олио се запържва лукът заедно с чилито няколко минути, докато започне да става прозрачен. Тогава се добавят кориандърът, кимионът и канелата. Разбърква се добре и се запържва още около минута.
Добавят се спанакът и доматите и се разбърква. Измива се накиснатата леща, отцежда се и се прибавя в тенджерата. Измива се киноа и се прибавя и тя.
Наливат се 2 ч.ч. вода, прибавя се оцетът, останалите подправки и се оставя да ври на слаб огън около половин час или докато се свари всичко.
Когато лещата е наполовина сварена, се добавя отцеденият нахут. Оставя се да се довари до готовност.