Начин на приготвяне
Измийте старателно киноата със студена вода. След това я изсипете във вряла подсолена вода и варете за около 15-20 минути на тих огън. Съотношението вода/киноа е 1:2.5.
Загрейте олиото и запържете ситно нарязаните лук и чесън до омекване. Добавете нарязаните на кръгчета моркови и едро нарязаните тиквички и чушки. Сложете кашуто, поръсете с къри и задушавайте зеленчуците около 10 минути на тих огън, като бъркате непрекъснато.
Добавете настърганите домати, солта и бахара, разбъркайте и оставете ястието да се готви на тих огън докато, водата от доматите се изпари. Овкусете за 2-3 минути с дафинов лист, след което го извадете.
Сервирайте зеленчуците горещи, а към всяка порция добавете по един ринг или малка кафена чаша киноа.