Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле със зеле на фурна

Пиле със зеле на фурна

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
3723k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Пиле със зеле - класика в чиния"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 броя гърди или 6 броя бутчета
  • лук - 1 глава
  • зеле - 1 голяма зелка
  • моркови - 2 броя
  • домати - 2 броя
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица - 1 ч.л. по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелето и го нарежете. В голяма тенджера загрейте олио и запържете накълцания лук.

Прибавете нарязаните домати, моркови на кубчета и зелето. Похлупете и оставете да се задуши докато омекне, като от време на време разбърквайте.

Щом зелето омекне, добавете черен и червен пипер, дол и чубрицата.

В намазнена тава изсипете зелето и разпределете пилешкото месо. Долейте 1/2 ч.ч. вода и сложете да се пече до готовност на месото в умерена фурна.

По желание поднесете пилето със зеле с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
513
410
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Димитър
Димитър
от кога на морковите им казват зеле защото на снимката виждам само моркови
09.05.2014 17:42
2
Невена
Невена
Много вкусно се получи и много лесно!
01.07.2013 13:06
2
1
kiama
kiama
Много хубава и лесна рецепта.
18.10.2011 15:48
2