Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Турски сурови кюфтета

Турски сурови кюфтета

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Турски сурови кюфтета
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Турски сурови кюфтета, приготвени по специална рецепта"

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 2 кг сурово, смляно
  • булгур - 4 ч.ч.
  • чили - 6 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 1 връзка
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се накисва булгурът във вода за около 30 мин. Магданозът и лукът се нарязват ситно.

Суровото месо, чилито, кимионът, чесън, доматеното пюре, черният пипер и солта се смесват в дълбока купа.

Булгурът се изцежда и се добавя към сместа. Добавя се ситно нарязаният магданоз и лук.

Отново се меси. От време на време се проверява вкуса. Когато вече ни допада изцяло, се оформят кюфтета като пурички. Поръсват се с лимонов сок. Сервират се с айран или сок от ряпа.

Бележка: Добре е този тип кюфтенцата да се се приготвят от месо на животно, заклано най-късно преди 3-4 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: