Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Кюфтета от червена леща по турски

Кюфтета от червена леща по турски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Кюфтета от червена леща по турски
Снимка: Мария Симова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
20
"И от леща можем да приготвим страшни кюфтенца - вие само останете да ги опитате"

Необходими Продукти

  • червена леща - 250 г
  • чушки - 2 - 3 бр. червени
  • лук - 2 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - връзка
  • кимион - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • яйца - 2 бр.
  • галета - 1 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте лещата много добре, поставете я в тенджера с достатъчно студена вода и сварете, до омекване.

Прецедете лещата и я поставете в купа, оставете да се охлади.

През това време нарежете почистените лук, чесън и чушки на ситно. В тиган налейте малко олио и запържете лука и чесъна за кратко и добавете чушките, пържите до омекване на зеленчука.

Сипете сместа при лещата, добавете кимиона, нарязания магданоз, яйцата, черния и червен пипер, посолете на вкус и добавете галетата, замесете до еднородна гъста смес.

Оформете стандартни кюфтета и пържите в загрято олио до златисто-кафяв цвят. Готовите кюфтета от червена леща по турски наредете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: