Традиционна българска закуска

07/02/2016
"Представяме тези традиционни, но много вкусни мекички от българската ни кухня"
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 016
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне.

Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути.

С намаслени ръце късаме топчета, разтегляме на кръгла питка и пържим в загрятото олио до зачервяване.

Поднасяме с чай, сирене, сладко или друго. Вкусна закуска!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,това е по скоро Неделна закуска - защото през седмицата нямам време за това :)))
2
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
07.02.2016 11:04
Съгласна съм,класика в българската кухня! Обожавам ги!
Чудесни са Виле :)
3
0
Гергана  Георгиева
Най-хубавата закуска!
3
0